De Gitaarschool

De leskamer

De Gitaarschool Cor Beemster is een particuliere school die in 1992 is opgezet. De school telt gemiddeld 70 leerlingen in de leeftijd van 7 tot 77 jaar. Leerlingen krijgen les in akoestische-, elektrische- of basgitaar. Naast de instrumentale lessen wordt er ensemble-les en band-coaching gegeven. Vanaf 2013 is de afdeling Popschool Koggenland gestart en sinds een aantal jaar is het mogelijk professionele muziekopnames te realiseren.

De school biedt diverse activiteiten waaraan leerlingen kunnen deelnemen. Het Leerlingen Concerten in juni en de Voorspeeldagen rond kerst zijn druk bezette evenementen.

Veel lesmateriaal is geschreven door Cor Beemster zoals de series Speel de Sterren, Say Cheese, Rockstar on the Move en Oud Hollandse Kinderliedjes. Muziek maken en samen muziek maken geeft veel plezier en voldoening.

Inmiddels hebben vele leerlingen hun weg gevonden als gitarist in een band of muziekgroep. Ook zijn er in de loop van de jaren verschillende leerlingen doorgestroomd naar MBO muziekafdeling en het Conservatorium.

Cor Beemster

Gitaardocent Cor Beemster

Op jonge leeftijd bespeelde ik al snel allerlei instrumenten zoals piano, keyboard en mondharmonica. Bij het eerste bandje waarin ik speelde was ik saxofonist. Toen ik in aanraking kwam met klassieke gitaarmuziek ontdekte ik dat ik mijn passie gevonden had. Al snel kon ik starten bij het Conservatorium te Alkmaar. Later kwam ook de rock- en jazzgitaar. Ik ben gediplomeerd als klassieke- en elektrische gitarist.

Ik heb in verschillende muziekgroepen en bands gespeeld zoals de symfonische rockformatie Chime, jaren '00 rockformatie Just in Case, soulband Nexus en jaren '60 band Mainstreem.

In Alkmaar heb ik een aantal jaar het Snarenensemble van De vereniging voor Huismuziek begeleid. Als dirigent/arrangeur heb ik het kleinkoor Van Jan Steen opgezet. Met dit koor hebben we diverse prijzen gewonnen. Ik ben een van de initiatiefnemers van het festival Live in Obdam en oprichter van Popschool Koggenland.

Inmiddels is De Gitaarschool Cor Beemster al vele jaren een begrip in de regio. Het werken met mensen en muziek, de diversiteit van de muziekstijlen en de verscheidenheid in lesaanpak is wat me boeit.