28-06-2024

Voorspeelavond juni 2024 Tuinconcert

Vrijdag 28 juni was de voorspeelavond in de vorm van een Tuinconcert. Deze werd gehouden in de tuin van de Gitaarschool in Obdam. Het weer werkte mee, droog, niet te warm en toch zonnig. Leerlingen speelden voor familie en vrienden. De meeste toeschouwers hadden hun eigen tuinstoel meegenomen. Het werd een goed bezocht en toch intiem concert. De groene partytent, gevuld met geluidsinstallatie, microfoons, muziekstandaards etc. maakte een real stage podium.

Isa beet de spits af, haar lied cowboy Billie Boem werd goed meegezongen en het publiek mocht de dieren roepen, die in het volgend couplet pasten. Welke dan enthousiast werd ingezet. Daarna speelde Jens, o.a. Crazy Frog en de titelsong van Pirates of the Caribbean. Prachtig klonk dat, mooie toonvorming en wat een goede timing en dat al op die leeftijd. Lucas, die eerder heeft meegedaan met de muziekavonden op het Huygens College, speelde daarna o.a. het songfestival nummer Europapa, ook op de akoestische gitaar. Goed gedaan.

Daarna was het de beurt aan de elektrische gitaar. Mike speelde solo’s van nummers van The Beatles en Guns N’ Roses. Prachtig zoals dat door de tuin galmde. Roy, terug van weggeweest, speelde op subtiele wijze, een nummer van de serie Viking ‘My Mother Told Me’ op de akoestische gitaar. Vervolgens speelde Bram op de bas op virtuoze wijze, nummers van Red Hot Chili Peppers en Deep Purple. Hij wist het publiek aardig mee te krijgen. Erik en Corine sloten het concert af met drie sfeervolle menuetten voor twee klassieke gitaren, van Johan Sebastiaan Bach. Dat werd ook zeer mooi gespeeld.

Al met al weer een gevarieerd programma met verschillende soorten gitaren en diverse muzieksoorten. Na afloop was er gelegenheid om na te praten, wat te drinken en was er voor iedereen een lekker ijsje.