08-07-2019

Leerlingen Concert 28 juni in De Brink Obdam

Op vrijdag 28 juni traden leerlingen van Gitaarschool Cor Beemster op in de grote zaal van De Brink.

Om 18.30 uur was de 1e voorstelling van de jongste kinderen en om 20.15 uur volgde een avondvullend programma van de oudere kinderen, jongeren en volwassenen. Het thema van de gehele avond was "samenspel".  Er speelden groepen, die al langere tijd samenspelen en er waren speciaal voor deze avond nieuwe groepen geformeerd. 

De 4 kleinere en grotere kinderorkesten speelden popmuziek met o.a. het winnende songfestivallied Arcade van Duncan Laurence.  Ook werd er prachtig gezongen; het bekende lied Als het avond is en Hey Mama. Heel goed was ook het klassieke El Papamoscas,  gespeeld door Jeroen en Robin.

Er was een bluessrockformatie samengesteld met 5 elektrische gitaristen en een basgitarist, die een goed optreden verzorgden met o.a. nummers speelden van Santana en Cream.

De Spaanse groep bestond uit kinderen, jongeren en volwassenen. Zij speelden muziek van Spaanse componisten, waar iedere leerling zijn eigen partij op eigen niveau speelde met als hoogtepunt "Calle de Sevilla", waarbij Teun een prachtige solo speelde.

Er was een optreden van de winnaars van De Grote Prijs van het Trinitas College, Daniël en Floris. Zij speelden nummers van Ed Sheeran en Billy Joël. Reacties uit de zaal:  'wat kan die Daniël mooi zingen en daarbij speelt hij ook heel goed gitaar'. Begeleid door Floris op de piano, maakten ze er samen een heel goed optreden van.

The Herons een volwassen ensemble sloot de avond af met oa. een nummer van Miley Cyrus. Zij hebben afgelopen jaren al veel optredens verzorgd in de regio, van Limmen tot Spierdijk en van Hensbroek tot Purmerend. Een gastrol was weggelegd voor Daniël, die het nummer Wonderfull Tonight zong.

De avond was zeer geslaagd, met muzikale hoogstandjes, gecombineerd met goed samenspel. De presentatie was in handen van Fieke Beemster. Nogmaals dank aan iedereen die heeft meegeholpen hier een prachtige avond van te maken.