Kinderen

Je leert liedjes spelen van radio en tv of liedjes die je kent van school of van computerspelletjes.

Met een lesboek en muziek op je usb stick ga je aan de slag. Je speelt gitaar met cijfers en met noten. Ook leer je akkoorden en zingen met de gitaar.

Privéles is mogelijk. Je kan ook kiezen voor lessen in een groepje van 2 personen. Je leert al snel hoe je kan samenspelen. Dat kan bijvoorbeeld als de een een melodie speelt en de ander akkoorden. Met zang en drums wordt het een mooi geheel.

Klein en Groot

Voor de jongste kinderen zijn er kleine maten gitaar. De maten van klein naar groot zijn 3/4, 7/8ste en 4/4. De Spaanse gitaar is een goede gitaar om mee te starten en wordt veel gebruikt in klassieke muziek. De nylon snaren geven een warme klank.

Ook is er de Western gitaar. De stalen snaren geven een heldere klank en is voor kinderen in aanvang lastiger te bespelen. De western gitaar wordt vaak gebruikt in de Popmuziek.

Samenspel

Samen spelen is heel leuk, dat kan met in een kleine of in een grote groep van wel 10 gitaristen. Eens per jaar kan je meedoen met een groot optreden. Natuurlijk mogen familie en vrienden dan komen luisteren.