Elektrische gitaar

Je wilt elektrische gitaar spelen in een band. Je wilt weten hoe je daar komt, wat doet een gitarist en hoe kan je dat leren? Bij optredens of bij muziekclips zie je vingers virtuoos over de hals gaan en hoor je een gave sound. De ene keer met veel geweld, een andere keer heel subtiel. Hé, waarom klinkt die gitaar nu ineens heel anders dan zojuist? En waarvoor zijn die pedalen op de grond?

Bij de les geef je aan welke muziek je graag wilt leren spelen. Dat kan in privélessen of groepslessen van 2 of 3 personen. Naast een goede techniek leer je ook meteen samenspelen. Ik speel dan mee op gitaar, bas of drums zodat het steeds voller gaat klinken. Als je enige tijd les hebt gehad kan je meespelen in een band.

Basgitaar

Je leert bekende pop en rocknummers te spelen. Techniek gaat samen met een effectieve speelstijl. Je geeft aan welke muziek je wilt spelen. We maken gebruik van tabulatuur en/of notenschrift. Tijdens de eerste lessen speel je al samen met de drums en als je enige tijd op weg bent kan je in een band gaan spelen.

Spelen in een band

Wil je spelen in een band? Een band wordt samengesteld met gitaristen, basgitaristen, zangers/zangeressen en aangevuld met andere instrumenten. Er wordt gekeken naar leeftijd, niveau en muziekvoorkeur. Alle apparatuur zoals zanginstallatie, drums en gitaarversterkers is aanwezig.