Laden...

School

De Gitaarschool Cor Beemster is een particuliere school die is opgezet in 1992. De school telt gemiddeld 75 leerlingen in de leeftijd van 7 tot 77 jaar. Leerlingen krijgen les in akoestische gitaar, elektrische gitaar of bas. Naast de instrumentale lessen wordt er ensemble-les en band-coaching gegeven. Vanaf 2013 is de afdeling Popschool Koggenland gestart en sinds kort is het mogelijk professionele muziekopnames te realiseren.

De school biedt door het jaar heen verschillende activiteiten waaraan leerlingen kunnen deelnemen. De voorspeeldagen rond kerst en de leerlingenconcerten in juni zijn druk bezette evenementen.

Het lesmateriaal bestaat uit diverse lesboeken en teksten met akkoordsymbolen. Veel lesmateriaal is geschreven door Cor Beemster. Dit zijn o.a. boeken voor zang en gitaar, melodiespel met tabulatuur of noten waarbij je kan meespelen met muziek op een usb stick. Verder komen o.a. aan bod: naspelen en improvisatie, arrangeren, muziektheorie. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met leeftijd en interesse van de leerling. In diverse stijlen kan je terecht. Je kan ook gemakkelijk overstappen van akoestische gitaar naar elektrisch of bas. Muziek maken en samen muziek maken geeft veel plezier en voldoening.

Inmiddels hebben vele leerlingen hun weg gevonden als (bas-) gitarist in een band of muziekgroep. Ook zijn er in de loop van de jaren verschillende leerlingen doorgestroomd naar  MBO muziekafdeling en het Conservatorium.

Docent

Ik ben Cor Beemster, geboren in Wervershoof. Op jonge leeftijd bespeelde ik al snel allerlei instrumenten w.o. piano, keyboard, mondharmonica. Bij het eerste bandje waarin ik speelde was ik de saxofonist. Toen ik in aanraking kwam met klassieke gitaarmuziek ontdekte ik dat dat mijn passie werd. Al snel kon ik starten bij het Conservatorium te Alkmaar. Later kwam ook de rock- en jazzgitaar. Ik ben gediplomeerd als klassieke- en elektrische gitarist.

Ik heb in verschillende muziekgroepen en bands gespeeld. w.o. de symfonische rockformatie CHIME. Onze cd met eigen nummers werd in een Duits muziekvakblad uitgeroepen tot cd van het jaar. Later heb ik gespeeld in bands als JUST IN CASE en NEXUS waar we stevige rock combineerden met veelstemmig samenzang.

In Alkmaar heb ik jaren het "Snarenensemble" van De vereniging voor Huismuziek begeleid. Als dirigent/arrangeur heb ik het kleinkoor Van Jan Steen opgezet. Met dit koor hebben we diverse prijzen gewonnen. Ik ben een van de initiatiefnemers van festival Live in Obdam.

Inmiddels is De Gitaarschool Cor Beemster al vele jaren een begrip in de regio. Het werken met mensen en muziek, de diversiteit van de muziekstijlen en de verscheidenheid in lesaanpak is wat me boeit.

Gratis proefles!