Laden...

Voorspeelavond in de Kerstsfeer 15 december

Datum: 16-12-2017 13:37

Vrijdag 15 december was de jaarlijkse Voospeelavond in het Brakenkerkje in Obdam. Er waren twee voorstellingen een om 18.30 uur en een om 20.30 uur. Kinderen en Jongeren met akoustische gitaar.

18.30 uur. Elke leerling heeft zijn eigen favoriete nummer gekozen om te laten horen. Dat kon een nummer zijn uit een lesboek, maar ook een nummer van radio/tv. Naast de traditionele kerstliedjes werden ook de populaire nummers van het afgelopen jaar, zoals 'More than you know" en "Krantenwijk" gespeeld. We sloten af met het grote Kinderorkest waarbij alle kinderen konden meespelen en ieder op eigen niveau. Zo werd "Midden in de Winternacht" driestemmig gespeeld. Het was prachtig om te horen zoals dat samen klonk. Het was een heel gezellig uurtje met na afloop natuurlijk wat drinken en wat kerstsnoep. De foto's zijn later te zien bij ket kopje Media.

20.30 uur. Ook hier waren heel diverse nummers gekozen. Muziek van hedendaagse artiesten als "Wulf" en "Harry Styles" maar ook nummers van lang tijd geleden o.a. van "The Ventures" , "Elvis" en "Harry Saksioni". Natuurlijk ontbaken de kerst hits niet, die zijn van alle tijden. Ook hier hebben we met een deel van de leerlingen een orkest gemaakt waarbij we "Midden in de Winternacht"  fase2 hebben gespeeld. Eerst heel stemmig en rustig wat helemaal past bij de kerst. Maar toen iets sneller, een tandje erbij. En toen later nog een keer twee tandjes erbij. Het werd een echt swingende afsluiting, voor de gitaristen een uitdaging om bij te benen... De foto's zijn later te zien onder kopje Media.

Gratis proefles!