Laden...

Leerlingen Concert 30 juni

Datum: 04-07-2017 10:40

Op vrijdag 30 juni was het Leerlingen Concert in het Brakenkerkje in Obdam. Er waren deze avond twee voorstellingen voor voornamelijk akoestische gitaar. Met beide een Jubileumloterij vanwege het 25 jarig bestaan van De Gitaarschool. Alle prijzen waren rondom het thema gitaar, van o.a. snaren en stemapparaatjes, schuursponsjes en slabestek in gitaarvorm tot leuke gitaar rugtassen en cadeaubonnen. Cor werd bij deze loterij geassisteerd door zijn dochter Fieke.

Om half zeven tijdens de eerste voorstelling, speelden de jongste kinderen in twee groepen. De eerste groep speelde  liedjes uit het lesboek 'Speel de Sterren' en bekende popliedjes zoals Salsa en Prayer in C. Iedereen had goed geoefend, ze speelden prachtig gelijk als een echt orkest. Ze eindigden hun optreden met een rondo tussen orkest en docent. De tweede groep speelde stukjes van Beethoven en Bach en ook bekende pophits van Ariana Grande, Nick en Simon en Seven Nation Army. Het samenspel was heel goed.

Om kwart over acht was de tweede voorstelling. Er traden 3 groepen op. De eerste groep speelde stukjes met o.a. notenschrift zoals De Totumpaal en traditionals en popnummers. Het publiek reageerde leuk op de verschillende nummers. De tweede groep bracht nummers van de Nilsen Brothers en The Shadows. Met vier man sterk zetten ze een goed optreden neer. De laatste groep jongeren speelde een mix van allerlei stijlen muziek en zang, waaronder Klassiek, Spaanse muziek, Dance, Gypsy en Popmuziek. In deze groep speelden afwisselend solisten en groepjes en de gehele groep als ensemble. Er werd goed gemusiceerd en dat was aan de reacties van het publiek te merken.

Al met al twee prachtige voorstellingen, waarbij na afloop onder het genot van een consumptie nog gezellig werd nagepraat.

Kijk bij pagina Media op deze website voor foto's en film!

Gratis proefles!