Laden...

Akoestische gitaar

Je leert gitaar spelen door middel van bekende hits van radio en tv. Je leert akkoorden met slaggitaar en tokkelen (fingerpicking-style) en je leert solo/melodie spelen met een begeleidings-cd of usb stick. Ook leer je jezelf begeleiden als je zingt. 

Middelen zijn tabulatuur, akkoordsymbolen en/of notenschrift. Ook kan je leren spelen door op gehoor na te spelen. Techniek, theorie en gericht leren luisteren naar muziek zijn items die steeds terugkomen. Bij de lessen ga ik in op muziekstijlen en nummers die je aangeeft, zodat je leert gitaar spelen met jou favoriete nummers.

Je kan ook instappen als je al langer gitaar speelt. Een opfriscursus of als gevorderde een nieuwe uitdaging zoeken.

Groepslessen

Naast de privélessen zijn er ook groepslessen. Meestal met 2 of 3 personen. Hier leer je meteen ook samenspelen. Eerst speel je tegelijk dezelfde akkoorden of melodie, later speel je verschillende partijen door elkaar zodat je elkaar aanvult. Dan speelt de één de solo en de ander de begeleiding. Natuurlijk kan je ook zingen met de gitaaar. Dat kan akoestisch maar je kan ook gebruik maken van de zanginstallatie en versterkers. Dan speel ik vaak mee op drums of bas zodat het steeds voller gaat klinken.

Switchen naar electrische gitaar of basgitaar kan heel gemakkelijk.  Ook zijn er mogelijkheden om lessen voor akoestische en elektrische gitaar en bas af te wisselen. Bij prive lessen kan dat altijd, bij groepslessen is dit mogelijk in overleg.

Als je enig tijd gitaar speelt kan je doorstromen naar een van de ensembles. Kijk verder bij Coaching. 

Gratis proefles!